top of page

3 Handige tips tegen vermoeidheid

Bijgewerkt op: 19 nov. 2021

Iedereen is wel eens vermoeid, maar we weten vaak niet de reden en hoe we dit kunnen oplossen.


Hier zijn drie handige tips om dit te voorkomen:


1. Een uur voor het slapen gaan geen elektrische apparaten gebruiken


Waarschijnlijk heb je dit weleens van iemand gehoord, maar wist je ook de daadwerkelijke reden hiervoor?


Dit heeft te maken met de hormonen die jouw lichaam aanmaakt. Er zijn 2 hormonen die een belangrijke rol spelen in jouw slaap: De "Slaaphormoon" Melatonine en de "Stresshormoon" Cortisol oftewel de "Daghormoon".


Als jij voor het slapen gaan in aanraking komt met blauwlicht, dan associeert jouw lichaam dat met daglicht en dit verhoogt jouw cortisolniveau.


Cortisol verhoging voor het slapen gaan zorgt voor een kwaliteit vermindering in jouw slaap, omdat cortisol een tegenpool is van melatonine, dus als cortisol hoog is dan is melatonine laag en andersom ook.


Om erachter te komen wat je kan doen als je geen apparaten gebruikt bekijk dan onze gratis slaaproutine handleiding.

2. Verminder Koolhydraat inname in het begin van de dag.


Dit heeft te maken met jouw suikergehalte en dit bepaalt jouw energiebalans, doordat koolhydraten omgezet wordt naar glucose (suiker) komen er pieken in jouw suikergehalte en na een piek komt er een daling, dit kan dus een dip veroorzaken in jouw energie.


Probeer in de begin van jouw dag meer vet en eiwitten in te nemen en aan het einde van de dag de meeste koolhydraten te consumeren.


3. Beweeg/train in de ochtend.


Door jouw hartslag de eerste 45 minuten van jouw dag te verhogen, verhoog je tegelijkertijd jouw cortisol en dit maakt jou gedurende dag actiever, hierdoor duurt het langer voor de cortisol om te dalen en dit betekent dat je pas later op de dag moe wordt.

Dit kan dus helpen met een diepere slaap en een betere dag.


Succes visionair en als je vragen hebt start een chat met ons, waardoor wij jouw de juiste info kunnen bieden.Auteur: Jamar Tahya


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page